Stumfilmkonsert: Open String Department + Inger Hannisdal spiller til C. Chaplins «Gullfeber (1925)»


Open String Department + Inger Hannisdal spiller til Charlie Chaplins «Gullfeber (1925)»

Oslo FilmrullKlubb og Jonas Cambien presenterer 3. stumfilmkonsert med filmer av Charlie Chaplin. Gullfeber var den filmen Chaplin selv var mest fornøyd med, så vi gleder oss stort til å vise denne med musikk fra Open String Department+Inger Hannisdal!

Konserten foregår i Boksen på Kulturhuset.
Dørene åpner 1 time før.
Filmen vises i 16mm.
Info om billetter kommer snart.

Open String Department er en strengebasert trio som har vakt oppsikt for både jazz og folkemusikk-publikummet i Europa. Trioen ble startet på jazzlinja i Trondheim i 2012, og har gitt ut to kritikerroste plater og turnert i Europa og Japan. Trioen sprang ut av det etter hvert legendariske bluegrassbandet Julie & The New Favorites, og har bevist at de behersker all slags drivende bluegrass fingerspissene. På denne konserten har de utvidet til kvartett med den fantastiske felespilleren Inger Hannisdal som har gjort seg bemerket med platen North South East West som hun ble spellemannsnominert for. Inger har jobbet mye med arabisk musikk og improvisert musikk og forhåpentligvis kan Amerika og Midt-Østen bli bedre venner i dette musikalske møtet enn i virkeligheten.

Bandet består av Magnus Wiik (banjo, dobro, mandolin, fele), Espen Bjarnar (gitar, mandolin), Aksel Jensen (kontrabass) og Inger Hannisdal (fele), alle synger.

Americanarchy Spotify: https://open.spotify.com/album/1VkHBpIKuSbvxbAIn2ci3A

Lira: Trion utmanar och spränger gränser för att skapa något nytt unikt. Riktigt läckert!

Songlines: Whip smart, virtuosic album of improvised americana, unusually original

Dag og Tid: Trioen står fram med en trygghet og nerve i samspillet. Lydbildet er distinkt og dynamisk.

Salt Peanuts: Hele veien gjennom er dette en deilig og temmelig «unorsk» innspilling, som gleder, fra tre glimrende musikere som har en klar felles idé om hvor de vil med musikken.

Monomagasin: Så visst har Open String Department lyckats upprepa tricket. Kanske till och med med en ännu större. Den bästa amerikanska musiken görs inte självklart av amerikaner.

Magnus Wiik (mandolin, banjo, dobro, fele, sang) er en prisbelønt multi-instrumentalist. Han har vært primus motor bak et titalls kritikerroste plater og samarbeidet med store navn innen jazz, bluegrass og irsk folkemusikk.

Aksel Jensen (kontrabass, sang) er en av landets mest brukte bassister innen jazz og folkemusikk. Han er mye brukt som sessionmusiker og jobber med band som Game of Drones og Martin Högberg Trio.

Espen Bjarnar (gitar, mandolin, sang) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de helt sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene

Velkommen!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *