Analoge filmskatter: Jag är nyfiken – en film i gult (1967) 12. april


«… Jag ska göra något roligt, rörligt, med ungdomar i. Nånting med Lena Nyman.»

Velkommen til analog aften på Kulturhuset, med 60-talls venstreideal og sexliberalisme på programmet! Denne gang har vi fått tak i en klassiker fra Sverige, Jag är nyfiken – en film i gult (1967).

Filmen ble svært omdiskutert da den kom ut, de ufiltrerte sexscenene var kontroversielle på denne tiden, og kanskje særlig hvordan sex ble flettet sammen med et sterkt politisk budskap. Men først og fremst ble filmen sett på som en vakker og viktig film innen filmkunsten. Regissør Vilgot Sjöman blander inn dokumentar, hvor han f.eks. intervjuer Oluf Palme og skuespillerne, sammen med fiksjon. Handlingen sklir så ut og inn i et metaunivers, hvor filminnspillingen er en del av en dokumentar, og dokumentaren blir en den av fiksjonsfilmen. Sjöman skrev også dagbok under innspillingen, som ble utgitt etter premieren. Så der har vi enda et lag!

Vi viser film i Laboratoriet i 3. etg. på Kulturhuset. Dørene åpner klokken 18.00, så kom gjerne tidlig og heng med oss før visning.

Oslo FilmrullKlubb er et samlingssted for filminteresserte, så er du glad i å snakke om film, så er du kommet til riktig sted. Er du nysgjerrig på analog film, så tar vi gjerne en prat rundt filmfremviseren vår.

På Kulturhuset kan du kjøpe pizza, som kan nytes før, under, eller etter filmvisning. Og drikke kan kjøpes i baren rett utenfor visningslokalet.

Filmene vises på filmruller, som varer 45-60 min hver. Så det blir filmrullbytte underveis, og under pausen har vi vårt tradisjonelle lotteri, hvor du kan vinne smakfulle premier. Inntektene fra loddsalget går til drift av filmklubben.

Etter visning tar vi oss et glass og snakker om filmen. Alle er hjertelig velkommen til dette, for oss er det viktig at filmklubb er en sosial møteplass.

Alle som ser film må være medlem, dette er på grunn av filmrettighetene. Medlemskap ordnes enkelt i døra før visning, og koster 200,- per kalenderår. Alle visninger, bortsett fra stumfilmkonserter, er inkludert i medlemsprisen.

Håper vi ses på Jag är nyfiken – en film i gult!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *